Papa af Jesper Stein

Oprettet: 19.06.2017 - 10:33

Bog: "Papa" af Jesper Stein

Bogens forside

Alex Steen arbejder undercover på et internationalt job, hvor en russisk storgangster skal fanges, mens hans tidligere makker, Vicki Thomsen, leder efterforskningen af et brillant bokskup.

Forfatter: 
Jesper Stein
Udgivet: 
2017
Forlag: 
Politiken
Sidetal: 
410
Lån bogen - Køb bogen

Axel Steen er for kendt til København og går undercover i Amsterdam i denne fremragende krimi af internationalt format. 

Axel Steen er tilbage for fuld udblæsning i det femte bind af Jesper Steins populære serie. Han er ved at være for kendt til at kunne fortsætte i Københavns politi, så han er blevet overført til PET og udlånt til en undercoveropgave af international karakter. Opgaven går ud på at infiltrere det kriminelle miljø i Europa for at fange den russiske mafiaboss Grigor Grigovich, også kendt som Grisja eller Papa. Men Grisja er ikke så let at få ud af Rusland, så først må Axel vække tilliden – og købelysten – hos Grisjas forbindelser i Amsterdam, hvilket bestemt ikke er en let opgave. Så for at opbygge et solidt omdømme som leveringsdygtig i alt fra narko til våben, må Axel bruge et halvt år på at opbygge et ry, der er troværdigt nok til at overbevise mellemmændene.

Axels tidligere kollega, Vicky Thomsen, har på samme tid sit at slås med. Hun er blevet overført til Røveriafdelingen og sat på en mystisk sag, hvor 143 bankbokse er blevet brudt op i løbet af en weekend. Sagen er ikke let; der er stort set ingen spor, og samtidig bliver hun kraftigt modarbejdet af sine mandlige kolleger. Da en af bankboksene viser sig at tilhøre en dame med forbindelse til Rusland, kontakter Vicky sin tidligere chef, Axel Steen. Men heller ikke her, er der meget hjælp at hente.

Axel Steen er i den grad tilbage i endnu et hæsblæsende drama. Som i de tidligere bøger kommer man meget tæt på hovedpersonen, så tæt at det gør ondt. Jesper Stein skriver, så man kommer helt ind under huden og bliver sat i forbindelse med samtlige nerveender, når Axel går gennem personlige kriser, nervepirrende udvekslinger med benhårde kriminelle og lange sekunder, hvor han ser døden i øjnene. Så når man i denne krimi går undercover med Axel, dykker man dybt ned i både det kriminelle miljø og Axels inderste følelser. Det er en eksplosiv kombination, og det er virkelig godt skrevet.

Denne serie hører til i den mere hårdkogte ende af krimigenren. Ikke at det driver med blod, men spændingen er så tyk, at man kan skære i den. Handlingen er stærkt fremadskridende, og Axel er den hårdtslående type. Det er uden tvivl en af de bedste danske krimiserier, og den kan sagtens klare sammenligning med store udenlandske krimimestre som Ian Rankin og Michael Connelly. Serien bør læses i korrekt rækkefølge. Man forstår først Axel Steen, når man har været med ham hele vejen. 

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 13:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

04.12.2016 - 00:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 19:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.