Applaus til børnebogsforfattere

Oprettet: 24.05.2017 - 15:45
Fotos: Peter Kirkeskov Rasmussen

Blixenprisen fejrede jubilæumsåret for moderne dansk børnelitteratur med en pris for årets børne- og ungdomsudgivelse.

I år er der fokus på børnelitteraturen, da fem ikoniske børneklassikere udkom i 1967 og vendte op og ned på den danske børnelitteratur. Det store jubilæumsår blev i fredags fejret med en særlig pris for årets børne- og ungdomsudgivelse til Blixenprisen. Kenneth Bøgh Andersen løb med prisen for Den faldne djævel, som blev veloplagt motiveret af formanden for juryen,  lektor Anna Skyggebjerg: ”Den store djævlekrig flytter grænser i dansk børne- og ungdomslitteratur, og bøgerne har allerede flyttet en hel generation af læsere”.

Det er ikke kun 'Den faldne djævel' der har en stærk og direkte appel til børn eller unge. De andre nominerede til prisen, Lysbroen af Mette Finderup og Vitello af  Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen vækker også fantasien og eftertanke.

 

Gå på opdagelse i arven fra 1967

Ud over at skabe glæde hos tusindvis af børn, har forfatterne bag de fem revolutionerede børneklassikere, som bl.a. talte Halfdan Rasmussen, Benny Andersen og Cecil Bødker, tydeligvis også inspireret efterfølgende generationers forfattere til at fortsætte med at skrive gode historier som udfordrer, bevæger og vækker til eftertanke. Du kan finde nogle af disse fortællinger gemt i vores udvalg af de bedste børnebøger fra sidste år i vores tema Børnelitteratur 2016. Til december vil vi selvfølgelig fejrer jubilæumsåret med et stort tema der hylder børneklassikerne og fremhæver noget af den bedste børnelitteratur der bliver skrevet lige nu. 

0
Din bedømmelse: Ingen