Og vinderen er …. Vibeke Johansen

Oprettet: 19.05.2017 - 21:16

Lise Vandborgs motiveringstale ved Blixenfesten for prisen 'Årets indsats for litteraturformidling’.

Vibeke Johansen kaldes “krimimor”, Krimimessen er hendes barn, som hun har skabt sammen med sine kollegaer og i samarbejde med forfattere, forlag og boghandlere. Hun har plejet barnet fra det kravlede og mest fik besøg af sine nærmeste, til det i skolealderen blev sendt i fængsel og fik gæster i tusindvis. Også gæster der ellers ikke kom den slags steder.

Som ”krimimor” kan Vibeke Johansen om nogen tage æren for at opbygge krimimessens helt særlige stemning af hygge og nærvær. Både danske og udenlandske forfattere kommer tættere på deres læsere, end de gør på andre messer.

Vibeke Johansen er en tillidsvækkende, engageret og personlig formidler, som repræsenterer den store troværdighed, som er helt afgørende for bibliotekerne. Hun mestrer den bibliotekariske kompetence, at finde den rette bog til den rette låner, og det var også Vibeke Johansen, der fødte ideen til bibliotekernes ’Noget der ligner lister’.

Vibeke Johansen viser, at vi løfter bedst i flok og i fællesskab og at nærvær smitter. Hun gør det bare, og det er jo også sådan man opdrager bedst; ved at vise vejen og ikke blot tale om den.

Som enhver mor sætter Vibeke Johansen barnet foran sig selv og gør alt for at barnet kan blomstre.
Men i dag er det altså Vibeke Johansen, som skal hyldes for juryen har valgt hende som årets bedste litteraturformidler!

0
Din bedømmelse: Ingen

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Nina Wegner

  fre, 19/05/2017 - 21:02

  Tillykke til Vibeke og Horsens bibliotek

 • Gudmund

  søn, 21/05/2017 - 14:16

  Lige nøjagtig: TILLYKKE til Vibeke og Horsens Bibliotek og andre gode sidelinjekræfter i Horsens, som med krimimessen i front har formået at forvandle Horsens bys ry fra kedelig, hård fængsels- og arbejderby til en by, hvor folk fra nær og fjern strømmer til, ikke bare på visit og for at deltage i kulturlivet, men også for at bygge og bo og selv være med til at udbygge (OG nyde godt af) byens kulturliv.

  Fra skidt til godt. Fra tugt(hus) til tanke og handling: "Hvor der er en vilje er der også en vej" (Udbryderkongen fra Horsens Statsfængsel, Carl Lorentzen)