Turen går til Norden. Myggespray, sommerlys, og så kommer natten

Oprettet: 22.06.2017 - 13:31
Anmelderredaktørens sommerkuffert

Regnskyerne trækker op, og skolesommerferien kan begynde. Meget er som det plejer,  Gorm den gamle var smed i Hobro, og der skal pakkes. Husk bøgerne!

I min familie skal vi ikke rejse vældig langt væk, men rundt i det sydlige nord. Der bliver utvivlsomt en chance for lidt læsetid for alle aldre i det omskiftelige nordiske sommervejr. Og så er der de lange lyse aftener og nætterne.  Kufferten skal pakkes, også litteraturen, når man nu bedst kan lide papir.

Jeg har forberedt mig på norden og sommerens særlige poesi med indkøb af myggemidler og flåttang, Karl Ove Knausgaards encyklopædiske tekster om vandspredere, korte bukser, campingpladser, sommernætter, sommerregn, regnorme, isterninger, grill og mariehøns og ikke mindst med højstemt patos og poesi fra Jón Kalman Stefánssons Sommerlys, og så kommer natten.

Min sommerferielæsning vil i år være en håndfuld nordiske titler, jeg endnu ikke har fået læst (til ende). Jeg burde måske rejse længere væk, og måske er der lidt rigelig eksistentiel alvor til stranden. Men man kan jo holde en pause og nappe sig en lur eller en af de feriebaskere, som også vil florere på Litteratursiden i løbet af sommermånederne.

På Litteratursiden vil vi i den kommende tid inspirere dig, hvad enten du skal rejse med fly, tog eller mest med litteraturen. God sommer og god læselyst! 

0
Din bedømmelse: Ingen