DR Fagbogklubben

Hvordan investerer vi i kreativitet

I Fagbogklubben læser og diskuterer vi bøger, som blander sig i samfundets mange områder. Det er fagbøger, der overskrider den traditionelle grænse for, hvordan fagbøger kan skrives. Det er nærmest en helt ny genre, måske kunne den hedde: "Den fortællende fagbog" . Bøgerne udvælges i et samarbejde med Danmarks Radio.

Læs HER artikel om hvad læseklubben har at se frem til i foråret 2017. Skrevet af Diana Bach, DR Kultur.

 

Venlig hilsen ny tovholder for Fagbogklubben Erling Lykke.

Aktive debatter

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Poul-Erik

  søn, 20/11/2016 - 14:00

  Bankverdenen har mistet meget af sin uskyld siden bankkrisen. Og der bliver ikke rettet op på det blakkede image i bogen "Svømme med hajer". Hvordan kan bankverdenen få statsstøtte og samtidig udbetale enorme bonusser, spørger den hollandske forfatter. Andre ville i højere grad skulle stå til ansvar for deres handlinger. Samtidig opruller forfatteren en personalepolitik, der bygger på angst og frygt. Og hele systemet er bygget op om et sårbart it-system. Forfatteren har søgt sin viden i London, der også er vores bankcentrum. Og selv om Brexit har givet rystelser i den engelske bankverden, så er der næppe meget der tyder på, at noget vil ændre sig. Tavshed og lukkede systemer giver et skræmmende billede af bankverdenen. Fyringsrunder er hverken ualmindeligt i Londons finanscentrum eller som bekendt i den danske bankverden. Enhver ved, hvad det betyder for arbejdsklimaet, og det giver generel angst hos de ansatte, der i England /London har store udgifter, f.eks hvis børnene skal i de dyre privatskoler. - Krakket i 2008 vil vi kunne mærkes ti år endnu, siger en af de interviewede i bogen - og det er sikkert undskyldningen for den nedsatte service over for almindelige bankkunder i Danmark - med kasseløse banker o.s.v. Hvordan reagerer politikerne ikke - måske fordi de som Tony Blair kan blive konsulenter for en bank. Tony Blair tjerner nu ti gange så meget som konsulent for en megabank som han tjente for at være leder af England. Goldman Sachs nævnes flere gange i bogen - og den er jo også et springbræt for politikere!

 • erlinglykke

  man, 29/08/2016 - 13:49

  Kære Læseklubmedlemmer. 

  Dette for at orientere jeg om, at jeg har overtaget vikariatet som tovholder for læseklubben fra Jørgen Dissing. Jeg glæder mig rigtigt meget til debatterne om de kommende bøger. 

   

  Erling Lykke