DR Testklubben

Qiuz billede
Er du til det nye? Med på den værste? Dialogsøgende og elsker du litteratur? Så skal du være med i DR-Testklubben. Vi læser en bog om måneden fra januar til juni. Vi sætter en ære i at udvælge en perlerække af nye spændende og skæve titler.

Testklubben er også en del af DR's kulturklubber på dr.dk - her kan du tilmelde dig Testklubbens nyhedsbrev og få direkte besked om kommende bøger til debat, interviews og meget andet.

De bedste hilsner fra

Inger Bressendorff-Madsen

Vært for DR Testbogklubben her på Litteratursiden.dk

 

 

 

 

 

Aktive debatter

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Ingerb

  søn, 18/12/2016 - 11:11

  Læseplan 2017 for DR Testklubben

  Efter et tæt samarbejde mellem Litteratursiden og DR ligger læseplanen for DR Testklubben nu klar. Der har virkelig været rigtig mange oplagte titler, så vi satser også i denne sæson på, at det simpelthen er cremen af cremen, som her præsenteres - et dejligt mix af skønlitterære genrer, som jeg glæder mig meget til at læse og ikke mindst til at dele mine læseoplevelser med jer.  .

  Januar – Chigozie Obiama: Vi var fiskere

  Februar – Jonas Eika Rasmussen: Lageret Huset Marie

  Marts – Steen Langstrup: Ø 

  April – Mikkel Rosengaard: Forestillinger om Ana Ivan

  Maj – Halfdan Pisket: Dansker

  Juni - Gerdur Kristny: Drapa

  Vi skrives ved til januar - og indtil da ønsker jeg alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

  De bedste hilsner fra

  Inger Bressendorff-Madsen

  Vært for DR Testbogklubben her på Litteratursiden.dk

 • Ingerb

  fre, 11/12/2015 - 13:48

  Læseplan 2016

  Nu kan jeg efter et tæt samarbejde med Nana, Emilie og Kåre fra DR levere min første læseplan her i Testklubben. Læseplan for 2016 er nu officiel. Der har virkelig været mange oplagte titler, så vi satser på, at det simpelthen er cremen af cremen, som her præsenteres for jer. De seks titler er for første gang udgivet på dansk i 2015. 

   

  Januar - Ingrid Rishøi: Vinternoveller

  1. Vi kan ikke hjælpe alle. 2. Den rigtige Thomas. 3. Søskende. Fra bagsideteksten: Rishøi er en mester i at leve sig ind i andre, og med empati favner hun de skæve og skrøbelige eksistenser, som vil det så godt og gør deres bedste, men som sjældent lykkes. 

   

  Februar - David Vann: Goat Mountain

  Spritnyt fra forfatteren, der tager livtag med en skæbnehistorie med "manden" i centrum. En efterårsdag i 1978 tager en 11-årig dreng med sin far, sin bedstefar og sin fars bedste ven på hjortejagt. Han har aldrig dræbt en hjort og er ivrig efter at få lov til at tage sit første bytte. Men da faderen gennem riflens sigte vil vise ham en krybskytte, der er trængt ind på familiens jagtgrund, ødelægger en forkert bevægelse det hele.

   

  Marts - Adda Djørup: Poesi og andre former for trods

  En novellesamling fra Adda Djørup med en pistol på forsiden. Det tyder lidt sort, men er det også det? Samlingen består af 17 noveller, hvor døden har en central placering. Forfatteren debuterede med digte i 2005 og er blevet godt modtaget efterhånden som hun har bredt sig over flere genrer. 

   

  April - Svetlana Aleksijevitj: Krigen har ikke et kvindeligt ansigt

  Hviderusseren der modtog Nobels Litteraturpris 2015 for sine dokumentariske værker om almindelige menneskers erfaringer med krig, mod og lidelse. Her er det sovjetiske kvinders oplevelser i deres deltagelse i 2. verdenskrig. Bogen udkom på russisk i 1985 og er nu oversat til dansk og udkommet i efteråret 2015.

   

  Maj – Hanne Højgaard Viemose: Mado

  En slags efterfølger til forfatterens debutroman ’Hannah’ fra 2011. Hovedpersonen fortæller i fragmenteret form om sit liv, der udspiller sig i både Korea, på Island og i Gellerupparken i Århus. 

   

  Juni - Gaute Heivoll: Over det kinesiske hav

  Med en historie baseret på virkelige hændelser har Gaute Heivoll skrevet en dybt humanistisk roman om værgeløse mennesker og stærke familiebånd. Et ungt par skaber lige før anden verdenskrig deres eget forplejningshjem – en institution for mentalt handikappede. 

   

   

  Jeg glæder mig til at debattere disse titler med jer.

  De bedste hilsner fra Inger

 • Ditte Krogh

  tor, 02/07/2015 - 10:49

  Tak til alle, der har deltaget i eller fulgt vores debatter her i Testklubben. Vi går nu i hi frem til januar, hvor vi glæder os til at tage hul på en ny, spændende sæson.

  I ønskes en rigtig dejlig sommer og på gensyn:-)

  Mange hilsner

  Ditte

 • Ditte Krogh

  fre, 09/01/2015 - 14:49

  Hej Karoline,

  Hold øje med siden her. I det omfang, vi kan få en titel fra Smagsdommerne tids nok til at finde testlæsere til den, bliver det meldt ud her på siden. Hvis man vil være testlæser på en given titel, skal man melde sig på en særlig mailadresse, der også vil blive meldt ud. Af dem, der melder sig, udvælger vi fem, der får bogen tilsendt med en deadline, hvor bogen skal være læst. Derudover forpligter man sig til at lave et debatindlæg om bogen her på siden. 

  Godt nytår:-) 

  Mange hilsner
  Ditte 

   

 • Paris1900

  man, 05/01/2015 - 17:34

  Hej Ditte

  Hvordan bliver man testlæser på samgsdommerbøgerne?

  Mvh. Karoline Rønne

 • Ditte Krogh

  tor, 11/12/2014 - 11:55

  Program for 2015

  Kære alle,

  Så har jeg, i samarbejde med Kåre Vedding Poulsen og Lene Steinbeck fra DR, fået fastlagt programmet for 2015. Og Ì kan godt glæde jer, der er virkelig fine bøger på listen:

  Januar: Teju Cole: Åben by - Debutroman af en "ny stjerne på forfatterhimlen" iflg. New York Times Book  Review. Absolut one to watch, mener vi:-)

   Februar: Sara Stridsberg: Beckomberga - Spændende svensk forfatterinde, der virkelig tør lege med og udfordre på det litterære formsprog. Og som har skabt sin helt egen stemme i nordisk litteratur.

  Marts: Kjell Westö: Luftspejling 38 - Utrolig velskrivende, men desværre lidt overset finsk forfatter.  Ham slår vi lige et slag for:-)

  April: James McBride: Skaberfuglen - En kommende amerikansk klassiker?- spørger Information. Vi tester påstanden:-)

  Maj: George Saunders: Tiende december - Novellesamling, der er blevet ualmindelig godt modtaget "over there" og som lyder temmelig lovende. Og fordi vi synes at noveller er fantastiske:-)

  Juni: Emma Elisabeth Nielsen: Den med Richard Lange - Vi lukker og slukker årets program med en dansk debutant. Debutanter - og især de danske - er altid spændende:-)

  Jeg glæder mig rigtig meget til at debattere disse bøger med jer.

  Mange hilsner

  Ditte